Cercar en aquest blog

dimecres, 4 de desembre del 2013

Necessitem els pressupostos d’un #noupaís, no uns d’autonòmics



Els pressupostos del 2014 no ens agraden gens. No són els que es mereix el país, però són els més socials possibles en les circumstàncies polítiques i econòmiques actuals.

Si volem fer els pressupostos que necessitem hem de canviar, principalment, de marc polític, per disposar de TOTS els nostres recursos, i també de política, per gestionar-los millor. Generem prou riquesa com per cobrir totes les nostres necessitats. Ara, com a comunitat autònoma, patim un espoli que ens deixa en un brutal i antisocial descobert pressupostari, sota una asfíxia econòmica constant. En les nostres mans està poder-ho solucionar. El referèndum és el primer pas.


Si els catalans paguem, a l’Estat, 61.872M€ en impostos (dades 2010) per què ens hem de conformar amb uns pressupostos de 26.000M€? Per què hem de gestionar misèria? Perquè hem de fer patir, innecessàriament, a la nostra gent i paralitzar el país? Ara, d’això en diuen optimitzar recursos, privatitzant serveis com la sanitat.

La República Catalana possibilitarà gestionar com cal la nostra pròpia riquesa, disposant de totes les eines que permeten solucionar els problemes d’un país normal, com ho fan a Holanda, Àustria o Dinamarca (que estan molt millor que nosaltres, per cert). I això ho podem aconseguir a través del referèndum i amb l’aplicació de valors com la transparència i l’ètica en la gestió i en política. I ERC hi està compromesa.

Gràcies a la feina d’ERC els pressupostos, que sent els més socials possibles no són els que volem, permeten: aportar 173M€ per a la Renda Mínima d’Inserció; augmentar en 8M€ la partida de beques menjador; donar suport a l’habitatge social amb 7,6M€ més per lluitar contra els desnonaments; 3M€ més per lluitar contra la pobresa infantil. Impulsen la recuperació econòmica amb un augment de 100M€ en nous projectes d’inversió en PIME’s i emprenedors. Construeix una fiscalitat més justa exigint més a qui més pot aportar, restituint l’impost de successions, recaptant 110M€ addicionals, que pagaran en un 80% les herències de les fortunes superiors a 1M€ i una fiscalitat verda sobre nuclears, gasos contaminants i enlairament d’avions que reportaran uns 50M€ més d’ingresos.

I, és clar, treballem per a que aquests siguin els darrers pressupostos autonòmics i que els següents siguin els pressupostos d’un #noupaís per a tothom. Com també treballem per tal de limitar, ara i avui, els sous dels alts càrrecs i la supressió de dietes per assistència als Consells de direcció d’empreses públiques, per citar dos exemples. ERC defensa uns serveis públics de la ciutadania i per a la ciutadania i per tant és important invertir els diners on toca, fiscalitzant-los fins l’últim cèntim. I si volem que els serveis públics i pressupostos que necessitem siguin realitat, votar és la via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada