Cercar en aquest blog

dijous, 8 de maig del 2014

Qui diu que Europa no és important?

Europa és casa nostra, som nosaltres, i està molt present a les nostres vides. Més del 75% de les lleis que regulen el nostre dia a dia es fan a la UE. És, doncs, molt important. Però ens agrada aquesta Europa? la que imposa l’austericidi i les retallades? No. No ens agrada. I donat que ens importa i és important, la volem canviar.
Com a esquerra nacional i europeista que som, a Catalunya treballem per un #noupaís i a Europa treballem per a una #EuropaNova. Volem ser la República més avançada d’Europa i ser, alhora, partícips i constructors, dins una UE federada, d’un projecte europeu comú, el més avançat del món, que defensi els drets socials, laborals i democràtics de tothom. Constructors, d’una Europa més transparent, on imperi l’ètica i més i millor democràcia; que sigui pròspera i sostenible; cohesionada i justa socialment. I ho volem fer pel que és més important: la ciutadania d’Europa. Aquesta és la veritable força i importància de la UE. I per a participar-hi, ens cal ser estat. Ens cal tenir veu i vot a Europa.
Europa i Catalunya, avui, es juguen el seu futur i urgeix canviar les polítiques d’austeritat (atur, precaritat, temporalitat, desnonaments, retallades, patiment) per reactivació econòmica, indústria, economia verda i ocupació. Ens cal un gran programa d’inversions per crear 10 milions de llocs de treball en 10 anys.
Defensem una Europa Social que promogui un Pacte de Cohesió i Benestar per lluitar contra l’augment de la pobresa i la desigualtat. La política econòmica europea ha d’actuar quan hi hagi una situació (atur superior al 10%, per exemple) que posi en risc la cohesió social.
Volem recuperar l’Europa de Jean Monnet, Konrad Adenauer, Robert Schumann, Altiero Spinelli o Jacques Delors i que representa un model avançat de justícia social i de democràcia. Reivindiquem l’Europa de la Carta dels drets fonamentals de 2006; la que condemna la llei de l’avortament de Gallardón; la que censura l’actuació policial contra la immigració a Ceuta; la que reconeix la immersió lingüística com a model educatiu d’èxit.


I com que volem aquesta vella #EuropaNova, Catalunya hi ha de ser present, amb veu pròpia. Hem de construir una Europa més justa, cohesionada, pròspera, sostenible i democràtica. És important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada